De ce se fura bicicletele

1. Pentru că trăim în România și asta ne ocupă tot timpul și e mult mai ușor să furi decât să muncești. Nu există mentalitatea că e lucrul altuia și nu ai voie să te atingi de el, cei care fură o bicicletă o vor fura și pe-a 2-a sau a 3-a și chiar dacă vor fi prinși, vor fura din nou.

2. Pentru că ne zgârcim să investim într-un antifurt de calitate și facem compromisuri cumpărând prostii care se pot tăia și cu un patent. În principiu nu există antifurt sigur 100%, dar există numeroase sisteme care pot da bătăi de cap hoților de biciclete. Personal recomand variantele de tip U-Lock, fabricate din oțel tratat.
– evitați să legați bicicleta doar de roata, indiferent că e vorba de cea din față sau din spate,
– nu legați bicicleta în așa fel încât să permiteți hoțului o variantă de sprijin pe yala antifurtului de un corp dur. Multe din sisteme se deschid distrugând yala, neavând sprijin nu se poate pune forță mare la lovituri.

 

3. Pentru că lăsați bicicletele legate în scara blocului. Hoții de obicei acționează în grup de minim două persoane; unul se ocupă cu spargerea în timp ce altul stă de pândă în fața scării. Din ce-am observat până acum pe rețelele de socializare, majoritatea furturilor au loc noaptea, când scara blocului este puțin circulată. Dacă nu dispuneți de un antifurt sigur și de calitate, o recomandare din partea mea este să luați în casă una din roțile bicicletei, în timpul nopții, preferabil roata din spate. O bicicletă fără roată nu poate fi folosită în primul moment după furt, deci hoțul este nevoit să o care în spate. La nivel teoretic cel puțin, o persoană care se plimbă prin oraș cu o bicicletă în spate, fără roată, e cel puțin dubioasă.

 

4. Pentru că există cerere și atâta timp cât va exista cerere va exista și ofertă. Dacă cumperi o bicicletă second-hand asigură-te că nu e furată, verifică vopseaua de pe ea, verifică bicicleta în registrul de biciclete și nu în ultimul rând trebuie să observi omul care vinde bicicleta. Asta nu înseamnă că toți ar trebui să cumpărăm biciclete noi, aici e o altă discuție, prețul exagerat al bicicletelor.

 

În concluzie, cel mai sigur mod de a rămâne bicicleta la tine este fără antifurt. Da, pentru că dacă nu ai un antifurt se presupune că nu lași bicicletă nesupravegheata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.