De ce mai bine la hypermarket decat la piata.

Am profitat de vremea bună de afară și am ieșit să îmi fac cumpărăturile. De câteva luni de zile, în Timișoara s-a renovat piața Iosefin. Clădire nouă, prețuri bune și gamă variată de produse; se găsește orice, pește, lactate, legume, fructe, etc. De curiozitate și pentru că auzisem că sunt cele mai mici prețuri, am ales să merg acolo.

Aventura începe în momentul în care vrei să alegi marfa pe care o cumperi. Majoritatea precupeților nu stau să discute cu tine dacă rostești fraza “pot să aleg eu?“, asta dacă scapi fără să te înjure. Mi s-a spus astăzi că ei “nu își bat capul cu nebuni“. Am fost făcut nebun, pentru că am dorit să aleg legumele.

Prețurile sunt mai mici decât în hypermarket, dar prefer marfa de hypermarket în favoarea celei made în România, dacă pot cumpăra doar cartofi mucegăiți, ceapă ofilită sau morcovi stricați.

De ce se mai plâng cei care vând în piața că sunt sufocați de hypermarketuri?
Ei nu vor să atragă clientela acestor magazine, să nu mai vorbim de fidelizarea lor. Mi se pare inadmisibil să îmi vinzi ce vrei tu, pe banii mei. E problema ta, ca vânzător, că ai și marfă stricată sau imposibil de consumat.

Din păcate am întâlnit situația asta în toate piețele agro-alimentare în care am intrat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.