Bran – Moieciu si pensiunea Casa Serena

Weekend prelungit… o ocazie bună pentru un mini-sejur de relaxare la munte. La Valiug şi Semenic e pustiu, Parângul şi Straja bleah!, am ajuns în zona Bran-Moieciu. Cazarea a fost uşor de găsit; am oscilat la început între mai multe pensiuni şi oferte, într-un final am ramas la Pensiunea Casa Serena.

Pentru că nu de multe ori am fost in locuri ca acesta, trebuie să aflaţi şi voi…

Pensiunea se află în Predeluţ, un sat aflat în imediata vecinătate a castelului Bran.  Locația e superbă, din curtea pensiunii ai vedere directă la castelul Bran iar din cameră se pot admira Munții Bucegi sau Munții Piatra Craiului. De cum am intrat, cu gențile încă în mână, am fost primiți cu gustări specifice, un “bun venit” cu slănină, ceapă, cașcaval, roșii, etc.
Camerele sunt spațioase, băile sunt curate şi un lucru care m-a surprins plăcut, lipsește mirosul tipic de cazare îmbâcsită din România.

Peisajele din acea zonă sunt greu de explicat. Vârfurile semeţe străjuiesc zona şi parcă te izolează cum pot de agitaţia oraşelor. Oamenii, diferiţi de cei care îşi petrec 8 ore la birou şi restul între 4 pereţi, îţi dau “bună ziua” ca şi când v-aţi cunoaşte de o viaţa. Sunt şi în ţara noastră locuri frumoase, trebuie doar căutate.

Munţii Piatra Craiului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.