Windows 8 si MS Office 2013

Febra Windows 8 a prins majoritatea IT-stilor. Toti incearca Windows 8, pe calculatoarele personale sau pe masini virtuale. Aseara mi-am facut curaj sa instalez minunea impreuna cu MS Office 2013.

Totul a decurs ok, instalarea am facut-o de pe un stick USB, dureaza mai putin si nu mai stric DVD-uri.

Windows 8

Primul contact cu interfata a fost unul placut, arata bine, culorile sunt placute ochiului.¬†Apoi… a urmat o ora de cuvinte la fel de colorate din partea mea catre toate aplicatiile ciudate si schimbarile fata de interfata cu care m-am obisnuit de la Windows 95. Nu mai exista clasicul “START” ci o noua bara de tool-uri care s-a mutat undeva in partea dreapta a ecranului. Multe lucruri mi-au fost necunoscute si m-am folosit intens de fraze care incep cu “How to…” pe Google pentru a ma lamuri.

Pana acum sunt aproximativ 8 ore de cand folosesc Windows 8 si n-as putea sa zic ca exista O mare schimbare cu care nu m-as putea obisnui. Sunt multe dar mici

Cat despre Microsoft Office 2013, am interactionat in special cu Microsoft Outlook 2013. Acesta are un design mai simplu la prima vedere, culoarea predominanta a ecranului este alb sau gri in functie de tema aleasa. Scrisul sare in ochi mai usor decat in versiunile precedente si sunt nenumarate variante de a customiza interfata. Singura ciudatenie pana acum este pop-up-ul care te anunta odata cu venirea unui nou email. Standard acesta are o dimensiune mare, foarte mare.

Microsoft Office 2013

P.S: Sper ca in functie de timp, sa fac si o instalare de Linuxmint sau Ubuntu pe o masina virtuala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.